ATTENTION

from now on, ashikin has move to the all new blog--> www.ashikinabdullah.com

Tuesday, October 28, 2008

Photo: Tawa & Duka


setelah sekian lama kin tak shoot gambar dan edit gambar. Godek-godek laptop, ternampak gambar budak 2 orang ni. budak2 kampung kin. Masa ambil buah rambutan kat kampung, ada 2 orang budak tolong kaitkan. Sebelum kait ajak diorang posing dulu. hahaha..
Gambar asal macam di atas, bagi kin color kurang contrast dan dull. 

Pastu idea kreatif pun muncul, letak ray of light. 
Idola atau mentor kin untuk edit gambar ni ialah Rarindra-style. walaupun tak sehebat Rarindra, tapi boleh la kan. 

Kin tengah cari tutorial untuk edit gambar macam Rarindra. korang tau? Tolong ajar kin.

3 Comentários:

Anonymous said...

cik ashikin...tlong letak tutorial rayy of light cm gmbo nie..sy lbh sng la blajo ngn tutorial cik..nti sy dtg g tgok blog nie...

Cicadasx said...

Salam.
Dah lame ikut br ni nk komen.
Lame dh x bukak.
Anyway thanks utk tips2 edit photo yg best dan mudah ni.
Kalau boleh share la tips edit jd mcm pic di atas.
Ade unsur unsur Rarindra tu :)

Kechik said...

nice... lama tak update fotofrafi part ni?? dah bz ke??

from ARAU to the WORLD © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO